Съвети при вземане на автомобил под наем

Saveti-pri-naemane-na-avtomobil

Nina Alexander 03.06.2016 / 17:29

Вал и Кар е една от малкото останали български фирми на пазара за отдаване на автомобили под наем. С над 18 години опит, решихме, че е време да споделим с вас малко от вътрешната информация, която имаме. Надяваме се, че ще ви помогнем да избирате по-лесно и по-уверено.

Как да изберете подходящата кола?

Нека си кажем истината – кой каквото и да ти говори, знай, че става дума за пари. Ние сме абсолютно наясно, че хората не вземат коли под наем просто за да си покарат, а защото имат нужда да си свършат някаква работа.

По-голямата част от хората, които взимат автомобил за първи път си мислят, че е най-добре да отидат на сайта на фирмата, да си изберат най-евтината възможна кола и да искат точно нея. Това обаче съвсем не е най-добрата стратегия. Защо? Защото някои от колите от по-нисък клас имат по-висок разход на гориво, от тези от по-висок. Ако отивате на дълъг път и настоявате да пътувате с малка кола, може да се окаже, че ще пътувате а) по-неудобно и б) по-скъпо отколкото сте предвидили.

Нашия съвет: за нас най-важното нещо на света е да изградим добри отношения  и взаимно доверие с нашите клиенти. Ако ни се обадите и обясните какво точно Ви е необходимо, можете да сте сигурни, че ще ви предложим най-добрия автомобил за нуждите Ви. За нас е ценно да се върнете отново и да ни препоръчате, затова можете да сте спокойни – няма да се опитаме да Ви препоръчаме най-скъпата кола.

Кога да си резервирате кола?

Колкото по-рано сте наясно с датите на пътуване, толкова по-добре. Съществува илюзията, че колата под наем трябва да се вземе в последния момент, но това е много погрешно решение. Както казахме по-горе, ако знаем какво Ви е нужно, ще се опитаме да направим оптималното и колкото по-рано знаем, толкова по-вероятно е да можем да ви дадем най-добрия автомобил.

Ако си мислите, че е скъпо да наемеш автомобил…

…пробвайте да вземете такъв от приятел. През годините сме имали много клиенти, които са наемали автомобил защото техния е на ремонт или пък защото личната им кола не отговаря на нуждите на пътуването им. Всички те споделят сходна история, а именно, че преди да се решат да наемат кола са използвали такава от приятел. В 8 от 10 случая, приятелствата са страдали в последствие. Истината е, че цените в България далеч не са високи и автомобила под наем може да ви спести доста главоболия.

Застраховки, повреди и други неуредици

Както добре знаете, всички коли на рент-а-кар бизнеса по цял свят са застраховани. За нас, хората от този бизнес, най-идеалния сценарии е никога да не ни се налага да се занимаваме със застрахователни институции. За съжаление обаче ни се случва често. Именно затова искаме да ви кажем следното: ако (пази Боже) нещо се случи докато сте на път и се наложи застрахователна фирма да се намеси, ние имаме достатъчно опит за да доведем ситуацията до успешен завършек изключително бързо. Както за Вас, така и за нас е неизгодно (а и неприятно) да се занимаваме с формуляри и агенти, така че ние винаги се стремим да сведем неудобните процедури до минимум.

Можете ли да имате доверие на рент-а-кар фирмите?

Имаме нещастието да работим в сферата на автомобилната индустрия, която през годините се е оказала една от най-рисковата за консуматора. Това, което много хора не разбират обаче е, че ние също сме консуматори. Точно както другите хора, така и ние купуваме автомобили, занимаваме се с лизинг фирми и ни преследват застрахователи.

Спрямо клиентите си, нашето мислене не е по-различно от това на всеки друг бизнес. Ако не обслужим клиента добре и той не остане доволен, то ние няма да го видим отново. Както разбирате – това не би било най-доброто за нас, нали?

Вероятно си мислите, че въпреки това има фирми на пазара, на които не може да се вярва особено. Съгласни сме – това е валидно за всяка индустрия. Ние не можем да гарантираме за намеренията и действията на никой друг, но ако това, което прочетохте по-горе ви харесва, то ние ще се радваме да бъдем Ваш партньор. За себе си можем да гарантираме и ще се радваме да знаем, че сме допринесли за перфектната Ви почивка.